Odd Hagel - Det vackra i min vardag.

NYTT ALBUM

RELEASE
4 MAJ

Om Odd Hagel

Odd är mannen som går sina egna vägar, lyssnar gärna på folks åsikter och goda råd, men i slutänden gör precis som han själv vill. ”Det ordnar sig alltid” är en väl använd mening i Odds tänkande, och kanske har han rätt. Han har alltid varit en rastlös själ och är därmed alltid på väg.

Odd Hagel är bosatt i Långasjö utanför Emmaboda. Han föddes 1966 i Växjö. 1968 gick hans far bort i en svår njursjukdom och Odd flyttade med sin mor till hennes hemort "Skutskär" utanför Gävle, där han växte upp och gick i skolan. Efter skoltiden flyttade han i tidiga år till Kungälv, där han arbetade och bodde i ett års tid. Under åren har han sedan pendlat mellan att bo i Småland och Uppland, men är nu tillbaka i småland sedan många år. Han hade tidigare bandet "The Raz" som lades ner 2004. Fram till hösten 2006 hade han ett uppehåll från musiken men kom sedan tillbaka med besked.

Hösten 2007 släppte han singeln "I Refuse To See Your Grave". Sedan planerades ett album och förslag på att plattan skulle bli på svenska togs upp av producent och familj, vilket visade sig vara en mycket god idé. Pennan glödde och Odd sprudlade av textideér. Sedan började han i liten skala, med endast tre personer på scen göra en miniturné med sina nya svenska låtar inför det kommande albumet, och genom denna fick han mycket god respons.

2008 släppte Odd sitt självbetitlade album med en blandning av blues, rock och pop där man hittar låtar som ”Upp och Ner”,” Hjärnspöken”,”Tattoo” osv. Efter konserter på nära två timmar kunde han få höra från publiken att de gärna suttit lika länge till. Inte dåligt betyg med tanke på att alla låtar spelades för helt nya öron. Den blandade musikstilen gör att ingen låt är den andra lik, det händer saker hela tiden och man vet aldrig riktigt var man har Odd Hagel.

Sommaren 2009 blev Odd även övertalad att medverka i tävlingen ”Svensktoppen nästa” i radio P4 Kalmar. Han tävlade då med låten ”Det vackra i min vardag”, en låt som sedan blev så pass efterfrågad att Odd bestämde sig för att samma år göra en singel med denna låt som förstaspår.

2 April 2011 släppte Odd singeln ”Bara en enkel sommarsång”. En sprudlande varm sommarlåt där man i texten bl a kan höra att ”Inget kan bli mycket vackrare än den svenska sommaren”. Som andraspår valde Odd den mycket efterfrågade duetten ”Jakten på en vän” som han sjunger tillsammans med hustrun Diana.

2012 var ett år med mycket spelningar på väldigt olika evenemang och tillställningar, allt från visaftnar, kyrkokonserter och miniturné till spelningar i en av Sveriges största djur och nöjesparker. Året innehöll även tävlingen ”Svensktoppen nästa” där Odd tävlade med sin låt ”I lyktors sken”. Under hösten och vintern var det studioarbete som gällde då Odd var igång med att spela in sitt nya album. Men det betydde inte att han höll sig ifrån scenen, han satte under vintern ihop en julshow med inbjudna artister som besökte flera orter i Småland.

2013 släpper Odd Hagel sitt andra album ”Den Kritikerrosade Döden”. Releasedatum 4 maj…

// Diana